Fuengirola, Espanja
info@turistikirkko.fi

Kirpputori

Manos Abiertasilla, Mijasin koulutuskeskuksen pihapiirissä toimii kirppis. Sinne voi viedä lahjoituksia, ostaa tarpeellista sekä tulla auttamaan. Joka torstai on myös huonekalujen noutopalvelu. Kirpputori on auki joka torstai klo 10-16.

Kevään 2023 järjestetään kerran kuukaudessa lauantaina los Pacosin Majakalla kirppisaamupäivä klo 12-15. Sieltä voit varata myös itsellesi pienellä hinnalla oman myyntipöydän tukien lapsi-ja nuorisotyötä. Tervetuloa tekemään löytöjä ja kohtaamaan muita suomalaisia.

Parisuhdeillat

Keväällä 2022 järjestettiin ensimmäinen osa parisuhdeluennoista teemalla ”Kommunikointi”. Lokakuussa 27.10.2022 järjestettiin toinen osa ” Tunteet”. Illoissa oli kahvitarjoilu ja lastenhoito järjestetty. Mukaan kotiinkin sai harjoitteita niin halutessaan.

Vaikka et olisikaan ollut mukana näissä, tule rohkeasti mukaan yksin tai yhdessä seuraavaan parisuhdeiltaan! Seuraa ilmoittelua!

Lasten päiväleirit

Toukokuussa, marraskuussa ja joulukuussa toteutettiin lasten (5-12-vuotiaiden) päiväleirit koulutuskeskus Manos Abiertasilla, Mijasissa. Teemana oli Supersankarit, SuperPower sekä SuperJoulu. Leirit ovat hyvin odotettuja ja suosittuja. Niissä tutustutaan omiin vahvuuksiin ja superkykyihin, sekä erityisesti suureen Supersankariin Jeesukseen sekä saadaan uusia elämyksiä ja kavereita! Seuraa kevään leirien ilmoittelua! Voit myös mahdollistaa ja tukea leiritoimintoja rakkaudenlahjallasi täältä: https://www.costanvarttuvat.fi/

Valintojen polku

Marraskuussa 2022 mahdollistui vastaanottaa Valintojen polku- terveyskasvatustapahtuma Majakalle. Elämyspolku oli suunnattu 12-17-vuotiaille ja sisälsi terveystietoa kattavasti koko keholle, mielelle ja psyykelle. Polulla tutustuttiin mm. päihteiden vaikutukseen, jämäkkyystaitojen tarpeellisuuteen ja oman elämän unelmiin. Elämyspolun toteuttivat Markku Helin vaimonsa ja tiiminsä kanssa Suomesta. Tapahtuma toteutettiin myös espanjankielisenä Mijasin koululla.

Nuorisoaktioita Fugeen

Toukokuussa, marraskuussa ja joulukuussa 2022 saimme vastaanottaa Suomesta aktioporukan. Tulisielukoulun sekä Ison Kirjan nuorisotiimin kanssa suunniteltiin rukoillen toimintoja aktion ajaksi Aurinkorannikon suomalaisille lapsille, nuorille sekä perheille. Aktiotiimit osallistuivat myös evankelioimiskampanjaan Camino-työhön Samin johdolla. Osalla aktiosta tämä oli lähetystyön harjoittelua.

Skeittaus ja skuuttauskurssi

Marraskuussa 2022 toteutui lajiopetusta skeittauksesta ja skuuttauksesta innostuville nuorille, kun Suomesta saapui Reetta luotsaamaan yhdessä lajivalmentajan kanssa Skeitaten ja skuutaten Sanan salaisuuksiin- kurssia. Opetus toteutettiin joka tiistai ja lauantai. Kurssi oli ilmainen, ja se sisälsi uuden skeittauslaudan, suojat sekä kypärän, mitkä lapset saivat omikseen kurssin jälkeen. Välineiden hankinnan sponsoroivat yhdistykset, yksityiset firmat sekä yksityishenkilöt Suomesta. Kiitos upeasta kurssista kaikille osallistujille ja osallisille! Suunnitelmissa on jo uusi kurssi keväälle. Ole kuulolla! Jos tahdot olla mukana mahdollistamassa uutta kurssia, lahjoita Costan Varttuvat yhdistyksen kautta : https://www.costanvarttuvat.fi/ ja kirjoita lahjoitusviestiin ”skeittausvälineisiin”.

Aurinkorannikon lasten ja nuorten tuki ry

Helmikuussa 2022 perustettiin virallinen yhdistys Aurinkorannikon lasten ja nuorten sekä perheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseksi. Yhdistyksen avulla voidaan lapsi-ja nuorisotyötä, tukihenkilö- ja tukiperhetyötä ja sekä perhetyötä kehittää ja laajentaa sekä saada toiminnoille jatkuvuutta ja pysyvyyttä Aurinkorannikolla. Yhdistyksen arkikielen nimi on Costan Varttuvat, jolla on omat nettisivut www.costanvarttuvat.fi sekä facebook-sivusto. Sieltä löydät lisätietoa. Tule mukaan tukemaan lasten hyvinvointia ja liity kannatusjäseneksi 25 euroa /vuosi tai kuukausikannattajaksi tai tee rakkaudenlahjoitus.

Pääsiäisjumalanpalvelus

Pääsiäissunnuntaina 17.4. klo 13 Turistikirkolla oli musiikillinen jumalanpalvelus, jossa Vohvelikirkon lapset esittävät kuvaelman ”Hauta on tyhjä” sekä lauluja yhdessä seurakuntakuoron kanssa.. Tilaisuuden jälkeen oli kirkkokahvit. Riemuitsimme pääsiäisen elämää muuttavasta viestistä!

Turistikirkko juhlisti joulua

Turistikirkko järjesti tunnelmallisen jouluaattona pienen tilaisuuden ja jouluaterian los Pacosin Majakalla 24.12. klo 15.00. Mukaan mahtui vain 50 ensiksi ilmoittautunutta.

Vuoden 2022 joulukuulle on suunnitteilla sama perinteinen joulujuhla ruokailuineen sekä Rene Laulajaisen joulukonsertti.

Lapsi-, nuoriso- ja perhetyö jatkuu 2021–>

Turistikirkon uusina lapsi-ja nuorisotyöntekijöinä aloittivat syyskuussa 2021 Hanna ja Ari Koski-Vähälä. Toivotamme heidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. He muuttivat kahdestaan Fuengirolaan, heidän jo aikuisten lastensa ja lapsenlapsen jäädessä koti-Suomeen. Arilla ja Hannalla on vuosien kokemusta lapsi-ja nuorisotyöstä, mutta he kertovat tärkeintä olevan rakkaus ja into yhdistyneinä rajoihin ja turvallisuuteen.

Retkiä kaudelle 2022-2023

Turistikirkon retket

Iloitsemme jälleen mahdollisuudesta lähteä tutustumaan uusiin paikkoihin ja nauttia yhteisestä ajasta yhdessä seurakuntaperheenä. Seuraa Majakan ilmoitustaulua retkikohteista sekä retkille ilmoittautumisesta. Retket toteutetaan päiväretkinä ja lähtö tapahtuu yleensä aamuyhdeksän maissa.

Tukihenkilö – ja tukiperhetoiminta

Olemme yhdessä Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan sekä Fuengirolan etsivän nuorisotyön ja Taidepajan kanssa mahdollistamassa tukiperhe- ja tukiystävätoimintaa Aurinkorannikolla.

Sinä, joka kaipaat arkeesi pientä hengähdystaukoa tai toista aikuista, ota yhteys.

Ja sinä jolla on arjessa pari tuntia aikaa (taikka päivä tai muutama) olla tukihenkilönä tai tukiperheenä lapselle tai nuorelle taikka perheelle, ilmoita itsesi ja mahdollisuutesi, niin yhdistämme sinut ja sinua kaipaavan !

Pidetään huolta toisistamme – suomalaisyhteisönä!

Monellakaan ei ole isovanhempia, tätejä, setiä, serkkuja täällä, joten on ihana, jos näin voimme olla toistemme tukena arjessa ja antaa lapsille tavallista, välittävää aikaa sekä vanhemmille pienen hengähdystauon arjessa.

Yhteyshenkilöt:

Sanna Hänninen +358 50 593 1439

Hanna Koski-Vähälä +358 40 5580 530

Ari Koski-Vähälä +358 400 600186