Fuengirola, Espanja
info@turistikirkko.fi

Mitä usko on?

Puhumme uskosta. Tunnustamme uskomme Jeesukseen. Jaamme uskoamme. Mitä se oikein tarkoittaa käytännössä?

Raamattu puhuu läpi koko kirjan uskosta, joka on luottamusta ja toivoa Jumalan hyvyyteen. Usko, joka tuo rauhan ja merkityksen, tarkoituksen ihmiselämään. Usko, joka tuo Jumalan läsnäolon ja raamatun lupaukset todeksi ihmisen arkeen. Usko, joka on rakkautta toteuttaa Jumalan tahtoa omassa elämässä. Usko, joka näkyy rakkauden kautta, rakkautena lähimmäiseen ja Jumalaan. Se on uskoa, jonka Jumalan henki synnyttää ja vaikuttaa ihmisessä. Se on lahja. Puhutaan armolahjasta, koska sen eteen ansaitakseen sen, ei voi tehdä mitään.

1. Jumalan suunnitelma: Rauha ihmisen ja Jumalan välillä

 Ihminen kaipaa rauhaa ja vapautta. Aidon rauhan ja vapauden voi saada vain kohdatessa Jeesuksen, välimiehen, joka tuo rauhan Luojan ja ihmisen välille. Johannes 3:16: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

2. Ihmisen ongelma: Ero Jumalasta
Rauha Jumalan kanssa ei ole automaatio, koska ihmiset ovat luonnostaan erossa Jumalasta ja elämme itsekkäästi välittämättä Jumalan rakkauden voimasta. Roomalaiskirje 3:23: Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.

3. Jumalan ratkaisu ongelmaan – Risti
Jumalan rakkaus ja Jeesuksen ristinkuolema ovat silta Jumalan ja ihmisen välillä olevan erottavan kuilun yli. Jeesus uhrasi itsensä ja näin on ottanut päälleen kaikkien syntien rangaistuksen ja tuomion. Jeesuksen veriuhri vapauttaa meidät kaikesta vääryydestä, pahuudesta, synnin orjuudesta.
1 Pietari 2:24 : Hän itse kantoi meidän syntimme ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle (oikeamielisyydelle, puhtaudessa); ja hänen haavojensa kautta me olemme parannetut.

4. Meidän vastauksemme: Jeesuksen vastaanottaminen
Saat syntisi anteeksi, yhteys Luojaasi palautuu, saat sisimpääsi rauhan ja vapauden, kun otat vastaan Jeesuksen ja kutsut hänet elämääsi. Uskon kautta vastaanotat myös iankaikkisen elämän Jumalan yhteydessä. Johannes 1:12: Ja kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.

Ilmestyskirja 3:20 ”Katso, minä (Jeesus) seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.”

Roomalaiskirje 10:13 ”Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.”

MIiten saada tämä usko?

1. Tunnusta tarpeesi: ”Olen syntinen.”
2. Tee päätös kääntyä pois synnistä.
3. Usko, että Jeesus on kuollut syntiesi, rikkomustesi ja pahain tekojesi puolestasi ristillä.
4. Ota vastaan Jeesus elämääsi rukouksen kautta. 

Voit rukoilla vaikka näin:

”Rakas Herra Jeesus, tiedän, että olen syntinen ja että tarvitsen anteeksiantoa. Uskon, että kuolit puolestani syntieni tähden. Kutsun Sinut nyt sydämeeni ja elämääni. Turvaudun Sinuun Vapahtajana, Pelastajana, Parantajana ja haluan seurata Sinun tahtoasi elämässäni. Kiitos, että tuot minut yhteyteen Jumalan kanssa ja annat minulle rauhan, avun ja toivon. Kiitos, että annat oman Henkesi minun sydämeeni voimaksi elää kunniaksesi. Aamen.”

Lue ja tutki raamattua, Aloita vaikka Uuden Testamentin puolelta, Johanneksen evankeliumista tai Paavalin kirjeestä roomalaisille. Ellei sinulla ole omaa raamattua, ota yhteys niin järjestämme sen sinulle.

Rukoile.

Ota yhteys johonkin kristilliseen seurakuntaan, jossa saat oppia lisää rakastavasta Jumalasta ja vahvistut uskossasi. Älä jää yksin, sillä tarvitset yhteyttä.

Aurinkorannikon Turistikirkon pastori Juha Saari puh. +358 44 989 3417