Fuengirola, Espanja
info@turistikirkko.fi

Me ja missiomme

Aurinkorannikon Turistikirkko on vuonna 1980 perustettu herätyskristillinen seurakuntayhteisö.
Koska pääosa seurakuntalaisista viettää kesän Suomessa, on toimintamme kesäkuukausina (1.6.-31.8.) vähäisempää kuin talvikuukausina (1.9.-31.5.).
Turistikirkko kuuluu espanjalaiseen Asambleas de Dios Federatioon (FADE).

Opillisesti Turistikirkko pyrkii pitäytymään Raamatun oppiin, eikä ole sitoutunut minkään kirkkokunnan tunnustuksiin.

MISSIOMME

Aurinkorannikon Turistikirkko luonteeltaan herätyskristillinen. Se tarkoittaa sitä, että jokainen ihminen saavuttaa yhteyden Raamatun Jumalaan vain omakohtaisen uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Olemme siis lähetystyöhön keskittynyt seurakunta Jeesuksen antaman lähetystehtävän mukaisesti.


Fuengirolassa toiminnan päähuomio keskittyy suomalaisten tavoittamiseen ja heidän auttamiseensa. Koemme sen hyvin tarpeelliseksi, koska viimeisten vuosikymmenien aikana kansamme on harhautunut kauas Jumalan Raamatussa ilmoittamasta elämäntavasta. Seurauksena on yhä pahenevia ongelmia, joita voidaan parhaiten auttaa palaamalla Jumalan antamien neuvojen noudattamiseen. Tämä on evankeliumi ydinkuoressa ja sen esillä pitäminen siksi Aurinkorannikon Turistikirkon päätehtävä.


Luonnollisesti ihmisten tarpeet myös vaihtelevat. Siksi olemme ottaneet toiminnassa huomioon myöskin erilaiset ihmisryhmät. Tavoitteemme on tarjota jokaiselle jotakin Jumalan hyvää. Tämä merkitsee täsmäkohdennettua ohjelmaa eri-ikäisille lapsi- ja nuorisoryhmille. Samoin naisille ja miehille järjestetään kausittain heille suunnattuja erikoistapahtumia.


Viikoittain tuomme laulavan tervehdyksen suurelle markkinayleisölle. Laulutapahtumia on myös Nuriasol –hotellissa, eikä Turistikirkko vierasta yhteistoimintaa muiden alueella vaikuttavien seurakuntien kanssa.


Haluamme ulottaa auttavan kätemme myös kaikkein köyhimmille. Sitä toteutamme paikallisesti Manos Abiertas –nimisen avustusjärjestön välityksellä. Sen vastuuhenkilöt ovat myös Aurinkorannikon Turistikirkon jäseniä kuten myös käytännön evankelioimistyöhön perehdyttävässä ns. Camino -työssä. Näiden toimintamuotojen yhteydessä järjestetään useita kaikille avoimia koulutustapahtumia, joiden kautta lähetystyö eri muodoissaan saa uusia ja innostuneita ystäviä. (Lue lisää Manos Abiertas -työstä).


Lisäksi Jumala on laskenut sydämillemme pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden lohduttoman tilanteen. Sen helpottamiseksi tuemme säännöllisesti Afrikan puolella Melillan kaupungissa toimivan Nueva Vida seurakunnan ja sen pastorin Cesar Gilin toteuttamaa arvokasta avustustyötä. Järjestämme sinne myös tutustumismatkoja, joiden aikana osallistujien silmät ovat avautuneet näkemään maailman todellista hätää ja meidän yhteistä vastuutamme sen helpottamiseksi.


Kiitämme siunaten kaikkia henkilöitä, jotka taloudellisesti ovat halunneet tukea täysin vapaaehtoisin varoin toimivaa Aurinkorannikon Turistikirkkoa. Tätä varten olemme liittäneet tiedot avustustileistä niin Espanjassa kuin Suomessakin. Löydät ne yhteystietojen valikosta.

Erilaisuus on Jumalan sirottelemaa rikkautta. Kun Raamatun ydinkäsitys Jumalan ja ihmisen suhteesta on yhteinen perustamme, saa erilaisuus ulottua keskellämme myös yli perinteisten kirkkokuntarajojen.
Yksi asia on kiistämätön: kaikki me tarvitsemme Jumalan valmistamaa pelastusta ja kaikille sitä on tarjottu ja tarjotaan vain Jumalan armosta.

Aurinkorannikon Turistikirkolla on myös vakiintunut jäsenistönsä. Heitä on tällä hetkellä noin 170 henkeä. Edustettuna on lukuisia kotimaassamme Suomessa vaikuttavia kristillisiä uskonsuuntia, mutta Turistikirkossa emme käytä suuntasarvia toisia kohtaan.


Toiminnassa mukana oleminen on avointa kaikille. Jokainen ihminen on Jumalan luomana yhtä arvokas. Tämä periaate näkyy kaikessa Turistikirkon toiminnassa. Kun Jumalalla on paljon annettavaa myös sinulle, on Hän jo antanut sinullekin jotakin sellaista, millä voit kanssamme auttaa toisia ihmisiä.


Iloitsemme jokaisesta kristillisen uskon omaavasta henkilöstä, joka on halukas liittymään joukkoomme jakamaan Aurinkorannikon Turistikirkon siunauksia ja toimintavastuuta. Jos sinä haluat olla yksi heistä, ota yhteyttä johonkin seurakunnan vastuuhenkilöistä.

YHTEYSTIEDOT